Avondopenstelling Botanische Tuinen
Verrassingswandeling met de hortulanus!
 
Laat u verrassen door de schoonheid van de avondlijke Tuinen en wandel  mee met plantenexpert Gerard van Buiten op dinsdag 4 juni. Tijdens deze wandeling kunt u onder andere genieten van bloemen die juist ’s avonds geuren, van het zachte avondlicht en van roepende kikkers. De rondleiding start om 19.30 uur.

Over elfenbloemen en kwakende kikkers
Gerard van Buiten is onze hortulanus, maar wat is eigenlijk een hortulanus? Het is de officiële, mooi klinkende benaming van degene die gaat over het (technische) beheer van een botanische tuin. Uiteraard is hierbij kennis van planten een eerste vereiste. Onze eigen hortulanus is hierop zeker geen uitzondering: hij weet van de (zonne)hoed en de rand(jesbloem). Bovendien is hij een expert op het gebied van elfenbloemen (Epimedium spp.) waarvan de Botanische Tuinen in de Rotstuin een uitgebreide collectie hebben staan. Een avondwandeling in de Botanische Tuinen is iets speciaals: ze zijn zo mogelijk nog sfeervoller dan overdag en het avondlicht geeft de bloemen een prachtige, zachte kleur. Bovendien geuren veel planten juist ’s avonds extra sterk om bestuivende nachtvlinders te lokken. Ook de dieren in de tuin, zoals de groene kikkers, laten zich aan het eind van de dag duidelijk horen. Mocht het op 4 juni slecht weer zijn, dan bieden de kassen een prachtig, overdekt alternatief voor de buitenwandeling.

Praktisch
De avondopenstelling is op dinsdag 4 juni. De Tuinen zijn op die dag doorlopend geopend van 10.00 tot 21.30 uur. De rondleiding start om 19.30 uur op het terras.
Wie mee wil, verzoeken wij vriendelijk zich van te voren aan te melden via botanische.tuinen@uu.nl of 030 253 1826.

Meer informatie
De Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. De toegangsprijzen bedragen € 6,50 voor volwassenen, € 5,- voor 65+ en € 2,- voor houders van een U-pas. Voor kinderen t/m 12 jaar en houders van een Museumkaart is entree gratis. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en 12.
Meer informatie over de Tuinen kunt u vinden op www.uu.nl/botanischetuinen. Ook via twitter (@UUBotu) en facebook (botanischetuinenuu) houden we u graag op de hoogte van wat er speelt in de Tuinen.