Persbericht
Berg en Dal, 25 oktober 2012

Grote finale ‘Goddelijk & Griezelig’ in het Afrika Museum
 
Zondag 4 november is de allerlaatste dag van de tentoonstelling ‘Goddelijk & Griezelig – Het Geheim van de Slang’ in het Afrika Museum in Berg en Dal. Wereldwijd is de slang bekend en gevreesd. In de kunst en de mythologische verhalen komen we de slang telkens weer tegen. ‘Wat is het geheim van de slang?’ Dat kunnen bezoekers ontdekken in deze bijzondere tentoonstelling. Op zondag 4 november vieren we de grote finale met boeiende, humoristische en creatieve slangenactiviteiten voor bezoekers van alle leeftijden.

Creatieve workshop ‘De Regenboogslang’
De oeroboros is een slang die in zijn eigen staart bijt en op die manier een eeuwige cirkel vormt. Vaak wordt deze ook vaak afgebeeld als regenbooglang in de kleuren rood, blauw en geel. Na een bezoek aan de tentoonstelling maken kinderen in de creatieve workshop zelf een regenboogslang.

Theatrale tour ‘ Bang voor de slang’
Ans is doodsbang voor slangen. En hoewel ze er nog nooit een heeft gezien, kan ze na het zien van een enge film met slangen niet meer slapen. Ans weet niet meer wat ze moet doen, totdat ze het advies krijgt naar het Afrika Museum te gaan. Daar ontmoet ze een man die in Afrika slangentemmer is geweest. Kan hij Ans van haar angst voor slangen afhelpen? Verhalenverteller Sjoerd neemt de deelnemers meer op een boeiende en humoristische tour door de tentoonstelling.

Rondleiding ‘Goddelijk & Griezelig’
Wat maakt dat de slang wordt gevreesd en vereerd, verguist en bewonderd? In deze rondleiding laat het publiek zich meevoeren in de fascinerende wereld van de slang en maakt een reis door de tijd en langs de vijf continenten.

Muziek- en dansvoorstelling ‘Slangengod Dan’
Dan is de slangengod uit Benin. De uit Benin en Togo afkomstige muzikanten Kodjo Agbodjalou en Serge Badoue spelen 4 november liedjes en ritmes voor de kosmische slang Dan en laten de bijbehorende dans zien.

Kijk voor meer informatie over het programma van zondag 4 november op www.afrikamuseum.nl onder het kopje activiteiten.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)
www.afrikamuseum.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur,
zaterdag, zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur
(van 5 november t/m 31 maart is het museum op maandagen gesloten)