[BRON] Wie de cijfers van zeven jaar Beelden voor de Toekomst op zich in laat werken, kan bijna niet anders dan onder in de indruk zijn: meer dan 90 duizend uur video, 20 duizend uur film, 100 duizend uur audio en 2,5 miljoen foto’s zijn gerestaureerd, geconserveerd en gedigitaliseerd.
Grote delen van deze audiovisuele geschiedenis zouden zonder Beelden voor de Toekomst verloren zijn gegaan. Daarnaast heeft Beelden voor de Toekomst een schat aan kennis en ervaring opgeleverd.
In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid werd op 23 maart het nationale digitaliseringsprogramma ‘Beelden voor de Toekomst’ officieel afgesloten. Gedurende zeven jaar hebben Beeld en Geluid, EYE Filmmuseum, Nationaal Archief en Kennisland 110 duizend uur video, 30 duizend uur film, zo’n 300 duizend uur audio en bijna 2,5 miljoen foto’s geconserveerd en gedigitaliseerd. Deze miljoeneninvestering heeft ertoe bijgedragen dat het belangrijkste deel van de vaderlandse geschiedenis, uitgedrukt in beeld en geluid, behouden is gebleven voor historici en wetenschappers, voor creatief hergebruik, voor onderwijs en het brede publiek.