Persbericht
+1.000.000 voor Van Gogh Museum op Google+

Amsterdam 30 november 2012 – Vandaag heeft de Google+ pagina van het Van Gogh Museum de miljoenste +1 bereikt. Dit grote aantal mensen dat de Van Gogh Museum-pagina op de netwerksite van Google waardeert is bereikt in een jaar tijd. Het museum bedankt de Google+ gebruikers hiervoor met een video: http://youtu.be/OL0iYkxzc4g  
 
Van Gogh liefhebbers uit de hele wereld gebruiken Google+ om de berichten van het museum te delen. De pagina van het Van Gogh Museum (http://plus.google.com/+VanGoghMuseum/) staat op nummer twee van de snelst groeiende +pagina’s met ruim 7.500 nieuwe +1’s per dag. Andere musea met een Google+ pagina zijn onder andere Saatchi Gallery (+314.247) en Tate Gallery in Londen (+256.795), het Louvre in Parijs (+45.637) en The Metropolitan Museum of Art in New York (+1.537). Het succes van het Van Gogh Museum op Google+ is vergeleken met andere organisaties in dezelfde sector groot.

Directeur Axel Rüger: “Het enorme aantal belangstellenden op Google+ en andere sociale media toont dat de manier waarop wij nieuws en wetenswaardigheden over Vincent van Gogh en het Van Gogh Museum delen in de smaak valt. Daarvoor zijn wij zeer dankbaar, omdat we het leven en werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd zo toegankelijk mogelijk willen maken voor zo veel mogelijk mensen”.

Google+
Google+ is een netwerksite waar geregistreerde gebruikers ‘kringen’ kunnen aanmaken. Binnen deze kringen kunnen personen en organisaties toegevoegd worden waarmee bijvoorbeeld berichten, ideeën, video’s en foto’s kunnen worden gedeeld. In een ‘video hangout’ kan daar over gediscussieerd worden binnen de eigen kring.

Van Gogh Museum en sociale media
Het Van Gogh Museum is zeer actief en succesvol binnen de verschillende sociale media. Het museum heeft op deze manier vooral met de vele liefhebbers van Vincent van Gogh direct contact. Zo zijn er ruim 70.000 Facebook fans en 50.000 Twitter volgers. Het Van Gogh Museum vindt het belangrijk om het publiek ook buiten de muren van het gebouw te betrekken bij het werk van Vincent van Gogh en de activiteiten van het museum.