Met een PSP (een kleine Sony Playstation spelcomputer) kunt u een beeld- en geluidtour door het Afrika Museum volgen.

U krijgt een korte introductie op het thema Westerse en Afrikaanse visies in de Afrikaanse kunst. Dit onderwerp komt ruim aan bod in één van de zalen van het museum en wordt hiermee aangevuld met 8 korte filmpjes, voorzien van commentaarstem, animaties en originele filmfragmenten.

Infofilm koos een paar jaar geleden voor de Sony PSP spelcomputer omdat deze in die tijd het meest robuste en handelbare apparaatje was met een hoogwaardig 16:9 breedbeeld TFT-LCD-scherm. Het apparaatje had een ergonomisch design en ligt perfect in de handen, ideaal voor een museumtour. De speler heeft ingebouwde stereo speakers en een externe hoofdtelefoon-aansluiting. Ook kan de PSP via een draadloos netwerk worden voorzien van content. Nadelen zijn er ook: de eigenwijze bedieningstoetsen zijn wel bij vele gamers bekend, maar normale mensen ;) vinden ze niet zo intuïtief. En het hele systeem zit voor developers op slot zodat men voor bijzondere toepassingen aangewezen is op de Sony Development afdeling in Londen, tenzij men natuurlijk slimme omwegen verzint.

Nu, een paar jaar later, zou Infofilm kiezen voor de iPad en/of iPhone als gids. Apple, in tegenstelling tot Sony, stelt juist alle mogelijke ontwikkelsoftware gratis ter beschikking van duizenden developers, zodat deze  al hun creativiteit inzetten om de iPhone en iPad onmisbaar te maken en via de 30% winstregeling Apple tot het meest succesvolle graaibedrijf ter wereld te maken. Positief ingestelde lui spreken hier van een win-win-situatie.