Poster Spectaculair Heelal (Infofilm/Museummedia)

Poster Spectaculair Heelal (Infofilm/Museummedia)

‘Spectaculair Heelal’ is een ESO-jubileumtentoonstelling in het Bezoekerscentrum Sterrewacht te Leiden. Infofilm/Museummedia richtte deze tentoonstelling in in nauwe samenwerking met Leids sterrenkundige Ivo Labbé.

Info (bron): In 2012 bestaat de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) 50 jaar. Om dit te vieren worden wereldwijd activiteiten georganiseerd. Op 5 oktober wordt de ESO-jubileumtentoonstelling geopend in de historische Leidse Sterrewacht. Deze tentoonstelling, met de toepasselijke naam ‘Spectaculair Heelal’, bestaat uit adembenemende opnamen die zijn gemaakt met de ESO-telescopen, en beelden ván deze telescopen.

De jubileumtentoonstelling ‘Spectaculair Heelal’ in de onlangs gerestaureerde historische Leidse toont de bezoekers 50 verbluffende beelden van hemellichamen zoals nevels, sterrenstelsels, en sterrenhopen, die zijn vastgelegd door de ESO-observatoria. Er zijn ook prachtige foto’s te zien van de sterrenwachten zelf. De tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de Sterrewacht Leiden van de Universiteit Leiden en de historische Leidse Sterrenwacht.

Bekijk de tentoongestelde afbeeldingen online.