Een groep van 34 Chinese museummanagers en curatoren krijgt deze week een Nederlandse training. Vier experts van het Van Gogh Museum, de Reinwardt Academie en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zijn naar Peking afgereisd om de ‘museummanagementtraining’ te geven, maakten initiatiefnemers DutchCulture en de Nederlandse ambassade in China maandag bekend.

Het is de eerste keer dat de cursus wordt gegeven. De deelnemers zijn afkomstig van vooraanstaande musea in China, zoals het National Art Museum of China, het Nanjing City Museum en het Guangdong Museum of Arts.

In China openen de laatste jaren veel nieuwe musea. ”Gemiddeld zo’n honderd per jaar”, stelt DutchCulture, het centrum voor internationale samenwerking. Nederland telt wereldwijd de meeste musea per inwoner en de bezoekersaantallen zijn hoog. Daarom is ons land een goed voorbeeld voor anderen, aldus de initiatiefnemers.

(Bron ANP)

Deel dit artikel:
Ontvang een e-mail bij nieuwe berichten

Ontvang een e-mail bij nieuwe berichten

Sporadisch plaatst Infofilm een nieuwsbericht op de site. Klik op 'Stuur me af en toe een mailtje' en vul in het daarop volgend Engelstalig schermpje je e-mailadres in. Je bent dan altijd up to date.

(Je kunt de update-service altijd weer opzeggen. Infofilm deelt geen persoonsgegevens en e-mailadressen met anderen)


Verzending gelukt!