Exhibits

Infofilm ontwerpt onderdelen van of complete exhibits en tentoonstellingen. In het souterrain van het sterrewachtgebouw in Leiden is recent het bezoekerscentrum ‘Sterrewacht’ ingericht door Infofilm/Museummedia.

Het biedt een boeiende kijk in verleden, heden en toekomst van de wereldberoemde sterrenkunde-afdeling van de Leidse universiteit. Het bezoekerscentrum is toegankelijk via de Hortus Botanicus.

De Leidse astronomen bieden in het bezoekerscentrum een blik op de wondere wereld van de sterrenkunde. In Leiden begon dit spannende avontuur met Frederik Kaiser die opdracht gaf de Sterrewacht te bouwen naar het voorbeeld van de Sterrenwacht in Sint-Petersburg. Beroemde astronomen traden in het spoor van Kaiser: De Sitter, Hertzsprung, Oort, Blaauw, Van de Hulst… Vandaag de dag zijn Leidse astronomen betrokken bij vele baanbrekende projecten van Astron, ESO, NASA, etc.

Het bezoekerscentrum Sterrewacht leiden is prachtig vorm gegeven door de Belgisch-Nederlandse ontwerper-filmmaker Roger Busschots van het digitale media bureau Infofilm/Museummedia. De schitterende restauratie van het gebouw was in handen van Gerard Smit van bureau Veldman/Smit/Rietveld.

Informatie over de Universiteit Leiden is te vinden op: http://www.leidenuniv.nl/
over de afdeling Sterrenkunde vind u hier info: http://www.strw.leidenuniv.nl/

Zie foto’s van het bezoekerscentrum:

http://gallery.me.com/rja_busschots#100033

Voor meer informatie mail roger@infofilm.nl of bel 06 42 32 7770.