PERSBERICHT

OKTOBER KINDER- ÉN OUDERENMAAND IN HET GEVANGENISMUSEUM

De maand oktober is dit jaar niet alleen extra spannend voor kinderen, ook voor ouderen is er dan van alles te beleven in het Gevangenismuseum.

Gekleurd Grijs

Voor ouderen organiseert het museum in het kader van het project Gekleurd Grijs het programma Rangen en standen in Veenhuizen. Tot 1984 mocht er alleen justitiepersoneel (en hun gezinnen) in Veenhuizen wonen. Bij alle toegangswegen stonden bordjes ‘verboden toegang’. In dit gesloten dorp bestonden grote verschillen in rangen en standen. Ook nu zijn in Veenhuizen nog vele overblijfselen van deze standsverschillen zichtbaar. Van bedstedewoning tot directeurswoning, van ligusterhaag tot rode beuk. In het programma ‘Rangen en Standen’ vertelt een gids er alles over en kan men het ook allemaal zelf zien.

Wanneer: 4 of 11 oktober van 10.00-12.00 uur.
Vrijdag 11 oktober is ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Oktobermaand Kindermaand

Alle zondagen in die maand mogen kinderen niet alleen gratis het museum in, er zijn dan ook nog eens extra spannende dingen te doen! Een rondrit met een echte Boevenbus, een speurtocht met Lange Leo, de Vloek van Veenhuizen ontrafelen of meedoen met de ‘Blik op de Lik’ kleurwedstrijd.

Enthousiaste maatschappelijke stagiairs van het Zernike Junior College in Haren ontvangen de kinderen elke zondag en delen onder andere gratis boevenmaskertjes uit.

Wanneer: alle zondagen in oktober van 10.00 -17.00 uur
Meer informatie over beide activiteiten is te vinden op : www.gevangenismuseum.nl

Deel dit artikel:
Ontvang een e-mail bij nieuwe berichten

Ontvang een e-mail bij nieuwe berichten

Sporadisch plaatst Infofilm een nieuwsbericht op de site. Klik op 'Stuur me af en toe een mailtje' en vul in het daarop volgend Engelstalig schermpje je e-mailadres in. Je bent dan altijd up to date.

(Je kunt de update-service altijd weer opzeggen. Infofilm deelt geen persoonsgegevens en e-mailadressen met anderen)


Verzending gelukt!