PERSBERICHT
Delft, 12 november 2013

Nieuwe Wikiprijs uitgereikt!

De nieuwe Wikiprijs is op 1 november uitgereikt aan Willem de Bie en Léonne van Bakel. In de Voorzaal van het archief overhandigde Astrid Griffioen, vrijwilliger bij WikiDelft een verrassingspakket aan hen. De WikiDelft-prijs wordt toegekend aan de meest opvallende, leuke of waardevolle bijdrage van de laatste tijd op het historisch platform voor Delft.

Willem de Bie gaat op zoek naar de plekken die Tiemen der Reijken jaren geleden heeft gefotografeerd. Willem maakt van de plek opnieuw een foto en vertelt hoe dingen zijn veranderd. Dit doet hij nu al zo’n 12 jaar. Al deze “Dubbel Delft” stukjes, met de foto’s, zijn nu te vinden op de WikiDelft.
Léonne van Bakel is vrijwilliger bij de WikiDelft. Zij heeft er voor gezorgd dat de stukjes “Dubbel Delft” nu op WikiDelft zijn terug te lezen. Het is een hele klus geweest om al deze artikelen goed op de website te krijgen en vindbaar te maken in de Wiki. Twaalf jaargangen verhalen en foto’s van de rubriek “Dubbel Delft” zijn nu terug te zien op WikiDelft door de zoekopdracht “Dubbel Delft” in te voeren op www.wikidelft.nl.

Nieuw jasje
WikiDelft bestaat al weer vier jaar. Om aan de wensen van de duizenden gebruikers te voldoen heeft het WikiDelft redactieteam de hoofdpagina van wikidelft.nl in een nieuw jasje gestoken. Met een nieuwe en frisse uitstraling hoopt het team, dat voornamelijk uit vrijwilligers bestaat, nog meer mensen enthousiast te maken voor de verhalen van Delft! Nu is het nog makkelijker om iedere dag leuke feiten en weetjes over Delft te lezen onder de rubriek “Wat gebeurde er in Delft op deze dag?”. Het is mogelijk om ook zelf een leuk weetje toe te voegen.

Het fenomeen Wiki is het bekendst door Wikipedia. Wikipedia is een encyclopedie op internet. De informatie is samengesteld uit bijdragen van bezoekers van de website. WikiDelft werkt volgens hetzelfde principe, maar bevat alleen onderwerpen over Delft en haar historie.
De bezoekers van de site kunnen daaraan zelf hun verhalen toevoegen en bestaande verhalen aanvullen. WikiDelft gaat een stap verder, doordat bij de verhalen ook gerelateerde objecten worden getoond. Bovendien zijn werken uit de collecties van de Delftse erfgoedinstellingen gekoppeld aan de informatie in de verhalen.