Review voor Joyce Vente (stagiaire bij Infofilm) 

deboeddhaDe Boeddha is een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis. Er zijn veel verschillende Boeddha’s met verschillende kenmerken. Door de tentoonstelling in Museum Volkenkunde wordt het ontstaan van de Boeddha je helemaal duidelijk!

De Boeddha moet een inspirerende leermeester zijn geweest. Na zijn dood bleven de verhalen maar doorverteld worden tot op de dag van vandaag.

Het Boeddhisme wordt niet als religie gezien, maar als een levensstijl. Een leven dat inspiratie en richting geeft in een stressvolle wereld.

Bij verschillende objecten staan interactieve zuilen waarbij de bezoekers vragen kunnen beantwoorden. Hierbij maakt men kans op een prijs. Door dit spelelement worden meer bezoekers gemotiveerd om meer informatie tot zich te nemen en langer of op een andere manier stil te staan bij de objecten.

Het is een hele mooie tentoonstelling waar veel te leren valt!

De tentoonstelling loopt van 12 februari tot en met 24 augustus 2016.

Foto: Gan Burggraaf

Deel dit artikel:
Ontvang een e-mail bij nieuwe berichten

Ontvang een e-mail bij nieuwe berichten

Sporadisch plaatst Infofilm een nieuwsbericht op de site. Klik op 'Stuur me af en toe een mailtje' en vul in het daarop volgend Engelstalig schermpje je e-mailadres in. Je bent dan altijd up to date.

(Je kunt de update-service altijd weer opzeggen. Infofilm deelt geen persoonsgegevens en e-mailadressen met anderen)


Verzending gelukt!