Poster Spectaculair Heelal (Infofilm/Museummedia)

Poster Spectaculair Heelal (Infofilm/Museummedia)

‘Spectaculair Heelal’ is een ESO-jubileumtentoonstelling in het Bezoekerscentrum Sterrewacht te Leiden. Infofilm/Museummedia richtte deze tentoonstelling in in nauwe samenwerking met Leids sterrenkundige Ivo Labbé.

Info (bron): In 2012 bestaat de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) 50 jaar. Om dit te vieren worden wereldwijd activiteiten georganiseerd. Op 5 oktober wordt de ESO-jubileumtentoonstelling geopend in de historische Leidse Sterrewacht. Deze tentoonstelling, met de toepasselijke naam ‘Spectaculair Heelal’, bestaat uit adembenemende opnamen die zijn gemaakt met de ESO-telescopen, en beelden ván deze telescopen.

De jubileumtentoonstelling ‘Spectaculair Heelal’ in de onlangs gerestaureerde historische Leidse toont de bezoekers 50 verbluffende beelden van hemellichamen zoals nevels, sterrenstelsels, en sterrenhopen, die zijn vastgelegd door de ESO-observatoria. Er zijn ook prachtige foto’s te zien van de sterrenwachten zelf. De tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de Sterrewacht Leiden van de Universiteit Leiden en de historische Leidse Sterrenwacht.

Bekijk de tentoongestelde afbeeldingen online.

Deel dit artikel:
Ontvang een e-mail bij nieuwe berichten

Ontvang een e-mail bij nieuwe berichten

Sporadisch plaatst Infofilm een nieuwsbericht op de site. Klik op 'Stuur me af en toe een mailtje' en vul in het daarop volgend Engelstalig schermpje je e-mailadres in. Je bent dan altijd up to date.

(Je kunt de update-service altijd weer opzeggen. Infofilm deelt geen persoonsgegevens en e-mailadressen met anderen)


Verzending gelukt!